Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сепаратист готував в Україні «тарифний майдан»: СБУ його затримала

  • 23.01.2021, 19:10
  • 869

Ворожим агентом виявився сепаратист з Генічеська Едуард Коваленко

СБУ затримала мешканця Херсонщини Едуарда Коваленка, який нібито за вказівкою російського ФСБ отримав завдання і грошову винагороду за сприяння поширенню масових протестів, зокрема, проти підвищення тарифів. Про це повідомила пресслужба СБУ у суботу, 23 січня.

«Завдання було сприяти поширенню штучно спровокованих масових протестів і, зокрема, так званого „тарифного майдану“. Метою була дискредитація органів державної влади і дестабілізація ситуації в країні. Для цього він вже організував низку протестних заходів», — йдеться в повідомленні.

Відомо, що фігурант також очолював одну з проросійських партій. Він за вказівкою ФСБ РФ здійснював збір інформації про кризові явища в соціально-економічній сфері.

«За задумом російських спецслужб це повинно було сформувати стійкий протестний потенціал в прикордонному з тимчасово анексованим Кримом регіоні, а згодом — поширитися і по всій країні», — додали в спецслужбі.

За даними СБУ, в лютому 2020 року чоловік під час перебування в Сімферополі за завданням російських кураторів провів зустріч з так званим главою Криму Сергієм Аксьоновим.

«Російський агент також отримав доручення ініціювати збір підписів серед населення Херсонської області щодо відновлення водопостачання в АРК і розгорнути відповідну інформаційну кампанію. Крім цього, він повинен був популяризувати сепаратистські настрої і ідею автономізації окремих областей України», — додали в спецслужбі.

Схожі новини