Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Якщо хтось дозволив вживання спиртного на робочому місці - звільняємо без обговорення: у Центрі екстреної медицини прокоментували ситуацію щодо фельдшера напідпитку

Медик, як виявилося, був напідпитку

Ось вже майже рік — з березня 2020 року — Україна живе в умовах світової пандемії. Передова на цьому фронті — служба екстреної медичної допомоги: бригади відразу відчули посилене навантаження, викликів збільшилося у рази, а відповідно — і ризиків для медиків «швидкої». Попри ризики інфікування, у бригад служби «103» є й інші загрози.

Паніка серед людей, емоційність, страх за життя близьких, випадки алкогольного чи наркотичного сп’яніння пацієнтів призводять до конфліктних ситуацій, які медики «швидкої» вже називають буденними. Буває, що до працівників «швидкої» люди «розпускають руки».

Такий інцидент, зокрема, стався з багатим львів`янином, який емоційно зреагував на фельдшера «швидкої» при транспортуванні його мами, хворої на ковід, з одного медичного закладу в інший у Львові.

Крім того, як розповідають очевидці, в реанімобілі апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ) був несправний. Це все рознервувало цього пана і його охоронці трохи «повиховували» фельдшера деякими фізичними методами впливу.

Згодом приїхав інший реанімобіль зі справним апаратом ШВЛ і хвору успішно перевезли. Фельдшера згодом звільнили з роботи.

Андрій Васько. Фото ЛОЦЕМД МК
Андрій Васько. Фото ЛОЦЕМД МК

— Щодо вживання алкоголю на робочому місці, — коментує ситуацію кореспонденту «ВЗ» виконувач обов’язків генерального директора Центру екстреної медицини та медицини катастроф Львівської області Андрій Васько. — Якщо хтось дозволив собі вживання спиртного на робочому місці, звільняємо без обговорень. Це — правило для усіх однакове, в усі часи, незалежно від пандемії. Минулої середи ми звільнили водія карети швидкої медичної допомоги, який дозволив собі вживати алкоголь на робочому місці. Іншого разу звільнився фельдшер, якого теж застали у стані алкогольного сп’яніння.

Щодо випадків, коли до працівників служби «103» «розпускають руки», то про кожен такий інцидент інформуємо правоохоронні органи. Наші працівники, якщо навіть на викликах люди поводяться нестримано, повинні тримати себе в руках. Є для цього поліція, слід викликати і залучати до співпраці. Відповідно, працівників поліції можуть викликати і мешканці міста, якщо медики «швидкої» поводяться не належним чином. Хто винен і чому так стається досліджують правоохоронці.

За статистикою, у рік фіксують 20 нападів на наших працівників під час виконання службових обов’язків. Це неприпустимо!

Схожі новини