Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна не може закупити вакцину Pfizer, бо чиновники Зеленського не потурбувались про її реєстрацію

  • 23.01.2021, 13:32
  • 697

Міністерство охорони здоров’я України не зверталося до Pfizer, щоб забезпечити реєстрацію цієї вакцини в Україні. Про це стало відомо із офіційної відповіді представників Pfizer депутатам з фракції «Європейська Солідарність» ради Ірпінської ОТГ

Депутати звернулися до фармацевтичної компанії із запитом про можливість закупівлі вакцини для забезпечення щеплення мешканців громади, про це пише пресслужба ЄС.

«За ініціативи голови депутатської фракції Ірпінської міської ради „Європейська Солідарність“ Наталії Іздебскої фракція звернулась листом до компанії Pfizer Україна із проханням надати інформацію щодо можливості закупки вакцини Pfizer BioNTech COVID-19 для Ірпінської громади», — повідомляють депутати.

«Сьогодні ми отримали офіційну відповідь, яка супроводжувалась додатково телефонним дзвінком. Під час розмови нам висловили подяку з приводу нашого звернення та побажали успіху усій громаді. Як виявилось, закупити вакцину компанії Pfizer сьогодні неможливо лише тому, що держава Україна не зверталась із проханням реєстрації вакцини, а мала б це зробити через МОЗ», — зазначають депутати.

Представники фракції «Європейська Солідарність» Ірпінської ОТГ звертаються до влади з вимогою забезпечити реєстрацію вакцин від коронавірусу провідних світових виробників в Україні.

«Беручи до уваги все вищезазначене, фракція „Європейської Солідарності“ Ірпінської міської ради звертається до Президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Міністерства охорони здоров’я України, Кабінету Міністрів України про термінове та невідкладне скликання протиепідеміологічної комісії з метою проведення негайної реєстрації усіх успішно протестованих європейською агенцією ліків European Medicines Agency (EMA) вакцин, допущених до використання», — підсумовують депутати.

Схожі новини