Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За підозру в організації вбивства затримали полковника СБУ - ЗМІ

  • 23.01.2021, 10:50
  • 891

Полковник спецпідрозділу СБУ "Альфа" Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного

Про це у Фейсбуці написав журналіст Юрій Бутусов.

За даними джерел Бутусова в СБУ, у п'ятницю Расюк був затриманий за підозрою в організації замовного вбивства. Нібито він збирався передати гроші за вбивство «правої руки» і друга голови СБУ Івана Баканова — начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, колишнього прокурора і чиновника, якому президент Володимир Зеленський через рік служби в СБУ присвоїв звання бригадного генерала.

За версією СБУ, замовником вбивства Наумова нібито виступав Дмитро Нескоромний, полковник СБУ, який з 1 липня по 8 листопада 2019 року був заступником голови СБУ, а з 8 листопада по 13 березня 2020-го був першим заступником голови СБУ — начальником Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ. Зараз він перебуває у складі СБУ без посади.

Джерела журналіста в Держприкордонслужбі повідомили, що Нескоромного розшукують, йому заборонено виїзд з України.

За словами Бутусова, передумови для таких «бригадних» розборок виникли вже давно.

«Кожен підприємець, який займається експортом-імпортом товарів народного споживання, знає, що економічні підрозділи СБУ у великому масштабі здійснюють рекет і вимагання, по суті „кришують“ тіньовий бізнес. На початку 2020-го року головним „рішалою“ був Нескоромний. Але за останній рік усі сфери тіньового бізнесу СБУ підім'яв під себе права рука і найближчий друг голови СБУ Івана Баканова Андрій Наумов», — запевняє Бутусов.

Пресцентр СБУ підтвердив факт затримання свого чинного співробітника.

«…Вчора проведено слідчо-оперативні заходи щодо припинення злочину, а саме — попереджено вбивство співробітника спецслужби. Наразі затримано одного чинного працівника СБУ», — ідеться в повідомленні пресцентру СБУ 23 січня.

«Офіційна інформація з цього приводу буде надана згодом, після завершення всіх слідчих та оперативних заходів. Та як тільки це дозволять норми законодавства, зокрема процесуального», — додали в пресцентрі.

Схожі новини