Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вакцина, яку купить Україна, ефективна на 50% - дослідження

  • 22.01.2021, 16:30
  • 562

Вакцина Sinovac має бути дієвою й проти мутованого ковіду, перший випадок якого виявили в Британії

Вакцина від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech під час третьої фази клінічних випробувань в Туреччині, Індонезії та Бразилії показала хорошу ефективність. Про це виданню Сіньхуа повідомив голова правління і головний виконавчий директор Sinovac Biotech Інь Вейдун, передає ZN.UA.

«Дані клінічних випробувань, отримані в цих трьох країнах, дозволили нам зміцнити впевненість у її безпеці та ефективності», — зазначив Інь Вейдун.

Результати дослідження в Туреччині показали, що вакцина ефективна на 91,25%, в Індонезії — 65,3%. Випробування, яке проводили в Бразилії, показали, що препарат на 100% ефективний проти важкого перебігу ковіду і на 78% під час легкої форми. Таким чином загальний показник ефективності препарату становить 50,38%.

«Різні результати у різних країнах — це абсолютно нормально, адже клінічні випробування залежать від безлічі факторів», — заявив Вейдун.

За його словами, усі, хто брав участь в клінічних випробуваннях в Бразилії були медичними працівниками.

«Очікується, що простим людям вакцина забезпечить кращий захист», — підкреслив Інь Вейдун.

Також очікується, що ця вакцина може бути ефективною проти мутованого штаму коронавірусу, який вперше виявили в Британії.

«У співпраці з відповідним інститутом при Академії медичних наук Китаю ми виявили, що сироватка добровольців, які отримали вакцину Sinovac, може нейтралізувати штам коронавірусу, виявлений у Великій Британії. Ми також вивчаємо ефективність захисту, яку забезпечує вакцина проти штаму, виявленого в ПАР, і своєчасно поділимося результатами», — резюмував Інь Вейдун.

Схожі новини