Передплата 2024 «Добрий господар»

Російський режисер став членом Наглядової ради УКФ

  • 21.01.2021, 17:15
  • 810

Міністерство культури та інформаційної політики оновило склад Наглядової Ради Українського культурного фонду нового скликання

Про це повідомляє офіційний сайт Українського культурного фонду (УКФ).

Згідно із Законом України «Про Український культурний фонд», Наглядова рада Фонду «складається з дев’яти осіб — двох осіб, визначених Президентом України, двох осіб, визначених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв, двох осіб — представників закладів культури, двох осіб — представників громадських об’єднань та Голови Фонду».

Указом Президента України № 8/2021 для включення до складу Наглядової ради Українського культурного фонду визначено таких осіб:

  • Юрій Рибчинський, поет, драматург, Герой України
  • Артем Сурін, громадський діяч, мандрівник, засновник ТОВ «ВАН ЛАЙФ ТРЕВЕЛ»

Натомість Міністерство культури та інформаційної політики до складу Наглядової Ради затвердило двох осіб: Катерину Чуєву, генеральну директорку Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, та Олексія Кірющенко — режисера ТОВ «Кіностолиця».

Читайте також: Голобородько зробив Зеленського своїм заручником

Кірющенко є режисером серіалів «Слуга народу» та «Моя прекрасна няня». Він також знімався в серіалі «Свати». В інтевр’ю Детектор-медіа в червні 2015 року Кірющенко говорив, що живе в Москві, хоча народився в Харкові.

«Тобто я росіянин українського походження. Ось так. Але я зараз отримав в Україні посвідку на проживання, тому що постійно тут працюю», — сказав Кірющенко.

На це призначення вже відреагував народний депутат Володимир Ар`єв.

«У мене одне питання — коли вже якусь Скабєєву засунуть в Наглядову раду Суспільного телебачення? Ну, а що? Російських режисерів можна в Український культурний Фонд. І мало хто обурюється. «Русскій мір» вже розлазиться з Банкової і ткаченківського мінкульту в усі можливі місця, а деякі, публічно патріоти, залишаються на своїх теплих культурних посадах біля Зеленського.

Напевно, щоб боротися проти «русского міра»! Але так тихо борються, що нам, непосвяченим, не видно. Та й «русскій мір» поки просувають тихо, повзучим чином, щоб не дуже дратувати. Це потім, як закріпиться, почнеться повний квартал. Тільки буде пізно зупиняти", — пише Ар`єв у Фейсбуці.