Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стало відомо, скільки коштує "ковідна" вакцина для жителів Африки

  • 20.01.2021, 19:55
  • 637

Ціна однієї дози препарату від COVID-19 може становити від трьох до десяти доларів

Зважаючи на дані експортно-імпортного банку, в найближчі 30 днів африканські країни отримають 270 мільйонів вакцин від коронавірусу.

Президент ПАР, який є головою Африканського Союзу, заявив, що на минулому тижні з банком вдалося домовитися про підтримку учасників союзу, які бажають отримати препарат. Про це повідомляє інформаційний портал The Jerusalem Post.

У документі йде мова про те, що країни можуть виплачувати кредити в розстрочку від п'яти до семи років. Хоча ціни сильно занижені, деякі експерти стурбовані тим, що державам, які вже потерпають від економічних наслідків пандемії, доводиться позичати все більше грошей для захисту своїх людей.

Загалом у 2021 році в Африку прибуде близько 600 мільйонів доз. Згідно з проєктом, для африканських жителів виділять 100 мільйонів доз вакцини AstraZeneca за ціною 3 долари за штуку, що приблизно відповідає ціні для уряду Індії. Цього буде достатньо, щоб вакцинувати 50 мільйонів чоловік.

Читайте також: Скільки діятиме вакцина від Moderna: назвали термін

Pfizer надасть 50 мільйонів доз своєї вакцини за ціною 6,75 долара за штуку.

Для порівняння: Європейський Союз і США платять близько 19 доларів за дозу, а Ізраїль платить 30 доларів за вакцину Pfizer.

J & J, яка, як очікується, незабаром повідомить про результати випробувань III фази і надасть 120 мільйонів доз своєї вакцини за 10 доларів.

Уряд США платить близько 14,50 долара за дозу, зокрема, варто брати до уваги витрати на розробку.

Згідно із даними брифінгу, також ведуться переговори про отримання додаткових вакцин Sputnik V. Таким чином, Африка прагне вакцинувати 60% зі своїх 1,3 мільярда населення.

Нагадаємо, поки багатші країни беруть участь в кампаніях масової вакцинації, Африка бореться з другою хвилею епідемії і поширенням нових штамів вірусу, вперше виявлених в Південній Африці і Великобританії.

Наразі на континенті зареєстровано понад 3,3 мільйона випадків зараження COVID-19 і більше 80 000 смертей.

Схожі новини