Передплата 2024 ВЗ

Під Львовом з'явиться "модельна в'язниця"

  • 20.01.2021, 12:55
  • 651

У нових в'язницях будуть тестувати все, що придумано в світі, і все, що придумає відомство для нормалізації життя людини

Під Києвом і Львовом будуть побудовані нові слідчі ізолятори — «модельні в'язниці». У Міністерстві юстиції України почали підготовку проєктної документації, повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телеканалу «Дом» .

За його словами, там будуть тестувати все, що придумано в світі, і все, що придумає відомство. Зокрема, хочуть акцентувати увагу на нормалізації життя людини.

«Зараз у в'язниці він (ув'язнений, — ред.) навпаки відвикає від нормального життя: за нього готують їжу, йому її подають, його дисциплінують, він сидить або в камері, або на годину виходить на вулицю „потинятись“ двориком — це не адаптація людини до нормального життя, це її деградація», — зазначив Малюська.

Читайте також: «Такі інтелігентні, розумні люди»: Малюська пропонує випустити довічників із в'язниці

У в'язницях змінять і систему охорони по периметру. Зокрема, буде впроваджена динамічна охорона — співробітники пенітенціарної системи стежитимуть за безпекою зсередини.

«Ми повністю змінюємо все, що пов'язано із системою виконання кримінальних покарань. Там вже багато людей звільнені. Ми, як і планували, як і декларували на початку цього процесу, не звільняємо людей просто так, ми звільняємо для того, щоб зробити роботу більш ефективною, підняти зарплати тим, хто залишиться», — сказав міністр.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в Україні потрібно залишити тільки дві в'язниці, не враховуючи слідчі ізолятори (СІЗО). На його думку, в'язниці не виправляють людей.