Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна звернулася до Росії щодо обміну заручниками на Донбасі - ТКГ

  • 19.01.2021, 16:10
  • 723

Сьогодні відбулось засідання політичної та гуманітарної підгруп Тристоронньої контактної групи із урегулювання ситуації на Донбасі

Представники України у Тристоронній контактній групі із урегулювання ситуації на Донбасі закликали Російську Федерацію розблокувати процес обміну утримуваними особами. Про це українська делегація у Тристоронній контактній групі повідомляє у Facebook за підсумками сьогоднішнього засідання політичної та гуманітарної підгруп ТКГ, що відбулись в режимі відеоконференції.

Зокрема, на порядку денному розглядалися такі питання: забезпечення пересування громадян через КПВВ; обмін взаємно утримуваними особами; опрацювання заходів у сфері пошуку осіб, зниклих безвісти, а також черговий етап обговорення «Плану спільних кроків», запропонованого українською стороною.

«Щодо обміну взаємно утриманими особами, керівник гуманітарної підгрупи народний депутат України Галина Третьякова в черговий раз запропонувала російській стороні розблокувати процес обміну, ОБСЄ — підтримати розблокування», — наголошується у повідомленні.

Також сказано, що «одним з принципових питань роботи гуманітарної підгрупи залишається визначення точок розвороту автобусів-„човників“, які мають перевозити людей через лінію розмежування в районі КПВВ „Щастя“».

При цьому українська сторона звернулась із проханням до координатора ОБСЄ в гуманітарній групі посла Тоні Фріша з проханням посприяти визначенню точок розвертання за допомогою координатора підгрупи з безпеки, глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Посла Яшара Халіт Чевіка.

Ці питання стануть предметом подальшого розгляду під час загального засідання ТКГ 21 січня.

Схожі новини