Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Арешт на готівку нардепа Дубневича скасували – рішення ВАКС

  • 19.01.2021, 14:50
  • 710

Вищий антикорупційний суд скасував арешт 119 тисяч доларів та 102 тисяч євро готівки народного депутата Ярослава Дубневича, яку знайшли детективи НАБУ під час обшуку за місцем його проживання

Таке рішення 11 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС Сергій Мойсак, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 27 грудня детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання нардепа Дубневича. В ході нього у сейфі знайшли 119 тисяч доларів та 102 тисяч євро, які, за твердженнями його дружини, належать Дубневичу. Спочатку слідчий суддя ВАКС не заарештував вилучені кошти, проте пізніше апеляційна палата суду наклала арешт на готівку.

Водночас зять Дубневича Михайло Пиртко стверджує, що ці гроші належать йому. Нібито готівка була передана для зберігання за місцем мешкання нардепа у зв'язку з виїздом на відпочинок. Він також стверджував, що факт передачі грошей від нього Дубневичу підтверджується рішенням Печерського райсуду Києва від 17 квітня 2017 року у межах цивільної справи.

За даними реєстру судових рішень, вказане рішення ухвалив суддя Печерського суду Сергій Вовк за результатами позову зятя Дубневича до нардепа. У позові Пиртко просив визнати дійсним договір зберігання коштів від 23 грудня 2019 року, укладеного між Дубневичем та ним, а також зобов'язати останнього повернути ці кошти. Суддя Вовк за результатами розгляду позов задовольнив.

Посилаючись на це рішення, суддя антикорупційного суду Мойсак арешт готівки скасував.

Схожі новини