Передплата 2024 «Добрий господар»

Розганяв Майдан, а тепер - начальник департаменту СБУ: рішення президента

  • 19.01.2021, 12:50
  • 975

Президент України Володимир Зеленський призначив начальником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України Олександра Куксу

Під час Майдану Кукса був заступником Олександра Щеголєва. Останнього на даний час обвинувачують і судять за організацію та здійснення силового штурму протестувальників на Майдані шляхом проведення антитерористичної операції в ніч на 19-те лютого 2014-го року, йдеться на офіційній сторінці Адвокатської дорадчої групи у Фейсбук.

«В засіданні 19 травня 2020 року в Шевченківському суді досліджували слідчий експеримент за участю Олександра Щеголєва. На ньому ще тоді підозрюваний Щеголєв зазначив, що в ту ніч, коли він пішов з СБУ до Київського МВС на Володимирській, 15, взяв зі собою Олександра Куксу. Цей на той час був заступником начальника головного управління СБУ в Києві та Київській області по лінії тероризму, — йдеться у повідомленні. — Як встановлено слідством, ці докази вже досліджено в суді: на Володимирській, 15, в кабінеті в.о. керівника міліції Києва Мазана тоді перебували всі представники СБУ, МВС, МНС, прокурор. Вони були необхідні, щоб ввести в дію план „Бумеранг“. З Куксою включно».

Наступне судове засідання у цій справі заплановане на 28 січня 2021 року. Відбудеться о 8:30 у Шевченківському районному суді Києва на вул. Дегтярівській, 31а.

Ексначальник СБУ у Києві та Київській області Олександр Щеголєв обвинувачується в організації та здійсненні силового штурму протестувальників на Майдані шляхом проведення антитерористичної операції, у тому числі її силової фази у Домі профспілок. Силовий розгін відбувався у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року.

Схожі новини