Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Консультації з МВФ щодо газу будуть успішними - Шмигаль

  • 18.01.2021, 15:10
  • 511

Кабмін та "Нафтогаз України" проводять активні консультації з місією МВФ щодо заходів держрегулювання на газовому ринку і впевнені в успіху цих переговорів

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» заявив прем'єр Денис Шмигаль.

«Звичайно, вони (місія МВФ — ред.) будуть очікувати виходу кінцевого документа, щоб переконатися, що ми дійсно повертаємося до тарифного регулювання. Я впевнений, що місія МВФ завершить свою роботу в Україні, і ми будемо рухатися з ними далі так, як і планували», — запевнив прем'єр.

За його словами, обмеження ціни на газ для населення в 6,99 грн за куб. м. вводиться тимчасово — на два місяці — у зв'язку з теперішніми перекосами на ринку, але не є поверненням до режиму спецзобов'язань, від якого Україна відмовилася в рамках програми поточної співпраці з МВФ stand by.

Прем'єр також розповів, що з МВФ обговорюється перехід від місячного контракту на поставку газу до річного, як контрактом за замовчуванням, оскільки побутові споживачі звикли до фіксованого тарифу.

«Ці аргументи також сприйняті Фондом. З ними також спілкувався „Нафтогаз“ і запевнив, що покладання спеціальних обов'язків не відбувається, і неринкових механізмів ми не використовуємо. Тому вважаю наше співробітництво абсолютно конструктивним», — вважає Шмигаль.

Схожі новини