Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В останній день на посаді Трамп хоче помилувати близько 100 людей

  • 18.01.2021, 10:50
  • 636

У свій останній повний робочий день перед інавгурацією обраного президента США Джо Байдена, у вівторок 19 січня чинний глава Білого дому Дональд Трамп планує оголосити про помилування і пом’якшення вироку для близько сотні людей

Про це із посиланням на CNN та його три джерела передає Бабель.

При цьому нема підтвердження, що він планує помилувати самого себе, на що раніше вказували ЗМІ. Джерела видання вважають, що Трамп не наважиться на власне помилування, проте додають, що його дії в останні дні у президентському кріслі можуть бути непередбачуваними.

У Білому домі напередодні пройшли зустрічі для узгодження остаточного списку осіб для помилування. Наразі відомо, що список помилуваних включатиме злочинців із середовища «білих комірців», а також відомих реперів.

Спочатку Трамп планував по черзі оголосити про помилування двох груп людей — у кінці минулого тижня і в цей вівторок, але цьому завадили події в Капітолії. Джерела видання також стверджують, що найближчі соратники Трампа закликали його не вносити до списку осіб, які брали участь у заворушеннях.

Один з посадовців Білого дому повідомив, що документи досі не складені. Гучні імена, такі як Джуліан Ассанж, наразі відсутні у списку на помилування. Однак список ще може змінитися. Також неясно, чи буде помилуваний колишній радник Трампа Стів Беннон.

Раніше одна з найвпливовіших американських газет The New York Times з посиланням на джерела писала, що Трамп розглядає можливість помилувати самого себе до завершення президентського терміну. Видання називало можливе помилування Трампом самого себе «найекстраординарнішим і безпрецедентним випадком використання президентської влади в історії Америки».

Також газета зазначала, що Трамп з оточенням обговорював і можливість помилувати членів своєї сімʼї, найближчих соратників, радників і співробітників адміністрації. Він боїться, що після приходу до влади Байдена його адміністрація може розпочати кримінальне розслідування стосовно них.

Схожі новини