Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще одна країна ЄС заборонила поліетиленові пакети

  • 17.01.2021, 18:35
  • 707

Із січня 2021 року Данія забороняє безкоштовні поліетиленові пакети

Про це повідомляє посольство Данії в Україні.

Тепер громадяни цієї країни повинні заплатити щонайменше 0,54 євро за поліетиленовий пакет у магазинах, незалежно від його розміру та типу. Легенькі поліетиленові пакети, які споживачі, зазвичай, отримують при купівлі їжі навинос, будуть заборонені взагалі. Легкі пластикові пакети використовуються тільки один або два рази.

Заборона на безкоштовні пакети — це один із способів, яким Данія намагається зменшити споживання поліетиленових пакетів, популяризуючи таким чином повторне використання та переробку.

Читайте також: Українців штрафуватимуть за пластикові кульки

«Переважна більшість наших пластикових відходів сьогодні згорає у великих сміттєспалювальних заводах. Це погано і для клімату, і для природи. Ось чому ми забороняємо пластикові пакети, які часто не переробляються.

Ми всі повинні вирішити для себе, чи дійсно нам потрібен цей пакет…

Заборона на безкоштовні пакети — це частина боротьби проти «культури одноразового використання», що домінує у суспільстві. Наприклад, кількість пластикових відходів, що скидаються в Світовий океан щороку, тотожна цілій вантажівці, яка скидає пластик у море щохвилини. Нам потрібно це змінити", — сказала міністр навколишнього середовища Данії Леа Вермеліньо.

Схожі новини