Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Австрія продовжила карантин через мутований коронавірус

  • 17.01.2021, 17:55
  • 561

Федеральний уряд Австрії продовжив до 8 лютого дію третього карантину, введеного в грудні 2020 року. Ці заходи пов'язані зі стрімким поширенням мутованого коронавірусу

Таку заяву зробив у неділю, 17 січня, канцлер країни Себастіан Курц (Sebastian Kurz).

Раніше передбачалося послаблення карантинних заходів з 25 січня.

Залишаються й надалі зачиненими магазини, розважальні заклади, ресторани та кафе, перукарні та салони краси. Школи мають продовжувати дистанційне навчання.

Водночас гірськолижні курорти у країні працюють, але відкриття готелів та ресторанів заплановано лише на початок березня. За словами Курца, влада ставить за мету з 8 лютого дозволити роботу магазинів та музеїв, повідомляє інформагенція dpa.

Читайте також: У Німеччині планують продовжити локдаун до квітня

З 25 січня в громадських місцях по всій країні люди мають дотримуватися дистанції у два метри, тоді як досі вона становила один метр. Носіння масок FFP2 у магазинах, що продають товари щоденного попиту, та в громадському транспорті буде обов'язковим. Жителі країни з низькими доходами мають отримати такі маски безкоштовно. Також уряд звернувся до підприємств, щоб ті уможливили своїм співробітникам роботу з дому.

Наразі рівень інфікування в Австрії становить 130−150 випадків на 100 тисяч населення за останні сім днів. Метою влади є зниження цього показника до 50-ти.

Протест проти карантинних заходів

Напередодні у Відні на протест проти карантинних заходів вийшли близько 10 тисяч людей, які, за повідомленнями поліції, здебільшого не дотримувалися дистанції та були без масок. Мітингарі закликали Себастіана Курца піти у відставку. Під час мітингу було затримано 23 людини, поліція склала протоколи на понад 300 демонстрантів.

Схожі новини