Передплата 2024 «Добрий господар»

Бойовики вирішили віддати українських полонених "за спасибі": у чому річ?

  • 16.01.2021, 19:55
  • 1 093

Терористи "Л/ДНР" позбуваються непотрібних їм людей через брак грошей на їх утримання

Про це сказав представник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Сергій Гармаш, коментуючи передачу Україні групи полонених нібито «в односторонньому порядку», передає OBOZREVATEL.

«Нам віддають хворих і немічних людей, а також тих, хто перебуває в місцях позбавлення волі. Вони їм не потрібні. Це говорить про важку ситуацію в ОРДЛО, у яких немає грошей на утримання непотрібних їй людей», — зазначив він.

Як зазначено в спільній заяві представників «Л/ДНР» у Мінській контактній групі Наталії Ніконорової та Владислава Дейнего, до цієї групи «увійшли жінки, люди похилого віку та особи, які страждають на важкі захворювання, — люди, які не брали жодної участі в збройних діях проти „республік“ і після повернення до України не зможуть завдати шкоди Донбасу та його жителям».

За словами Гармаша, передача утриманих українців, які не мають стосунку до конфлікту на Донбасі, не належить до компетенції ТКГ, а отже, до Дейнего і Ніконорової — також. Це рівень уповноважених із прав людини — Людмили Денісової з боку України і Тетяни Москалькової від Росії.

«Україна має боротися за повернення і тих, хто перебуває в місцях позбавлення волі. Але вони не мають відношення до конфлікту на Донбасі, який у Мінських угодах позначається як „події в ОРДЛО“. Це не компетенція ТКГ, Дейнего і Ніконорової — теж. А вони чомусь роблять про це публічні заяви. Цим займається Денісова», — уточнив він.

Читайте також: Звільнений із полону «Л/ДНР» Галазюк розповів, як над ним знущалися терористи

Додамо, що глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук також відреагував на повідомлення сепаратистів. Він підкреслив, що не може не вітати повернення наших громадян на територію, підконтрольну уряду України.

Водночас політик заявив, що приватні особи не мають повноважень втручатися в питання міждержавного і міжнародного врегулювання збройних конфліктів.

«Я розцінюю заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень і синхронізовані з ними дії Медведчука як чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на вищому державному рівні і зобов'язань, які взяла на себе РФ як сторона конфлікту», — сказав він.

Схожі новини