Передплата 2024 «Добра кухня»

Радник Байдена пропонує призупинити санкції проти "Північного потоку-2"

  • 16.01.2021, 13:55
  • 646

Радник обраного президента США Джо Байдена Ніколас Бернс заявив, що найкращий вихід із ситуації, яка склалася навколо будівництва "Північного потоку-2", - на якийсь час "заморозити" проєкт і призупинити американські санкції. Цей період, за словами радника, потрібно витратити на переговори між сторонами

Відповідну пропозицію Бернс озвучив у Handelsblatt.

«Європейці повинні зупинити будівництво «Північного потоку-2 «, а американці — призупинити дію санкцій. Це дасть новій адміністрації США можливість конфіденційно і спокійно поговорити з урядом Німеччини та іншими залученими країнами», — сказав Бернс.

Раніше міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас під час пресконференції заявив, що він зацікавлений у переговорах: «звичайно, ми сильно зацікавлені в обговоренні теми „Північного потоку-2“ з новою адміністрацією у Вашингтоні».

Уряд США попереджає компанії, які допомагають у будівництві «Північного потоку-2», про нові санкції. Найближчими днями Держдепартамент підготує список усіх компаній, які беруть участь у проєкті, і внесе їх у чорний список.

Читайте також: У Німеччині стався розкол через «Північний потік-2»

Нагадаємо, санкції США є головною перешкодою для завершення будівництва «Північного потоку-2». Із 20 жовтня вони стосуються страхових і сертифікованих компаній, які працюють із суднами.

Держдепартамент США опублікував роз'яснення, в якому зазначено, що під американські санкції потраплятимуть не тільки компанії, що надають судна для будівництва «Північного потоку-2», а й ті, які займаються модернізацією.

Німецьке видання Bild вважає, що США під керівництвом новообраного президента Джо Байдена зможе назавжди зупинити «Північний потік-2».

Також уряд США готує нові списки компаній, які можуть потрапити під санкції через роботу з проєктом «Північний потік-2».

Схожі новини