Передплата 2024 ВЗ

Закон про мову атакують лише "слуги" та "господа" із ОПЗЖ, - Порошенко

  • 16.01.2021, 10:57
  • 638

Перехід сфери обслуговування на українську – це ще один вагомий крок до посилення значення державної мови

Про це на своїй сторінці у Facebook пише п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Відсьогодні, згідно з Законом про мову, мовою сфери обслуговування офіційно стає українська. У сфері, де досі демонстративно нехтують правами україномовних. Тож це ще один вагомий крок до посилення ролі і значення державної мови, запрограмований нашою командою. Та не слухайте тих, хто намагається із цього природного для незалежної держави кроку зробити вселенську драму», — наголошує Порошенко.

Він зазначає, що в Україні україномовна людина має право спілкуватися українською, а російськомовна — російською.

«І нічого їй за це не буде. Усе інше — маніпуляції. Адже за проханням чи на вимогу клієнта надавати послуги іншою мовою, зокрема російською, не забороняється. Так, перше слово — українське, а далі мову вибирає споживач. Клієнт завжди має рацію. І закон цілком ліберальний», — запевняє п’ятий президент.

«Попередження та штраф у разі повторного порушення чекають не на споживачів, а на тих, хто надає послуги, — службовців та працівників, які вперто відмовляються обслуговувати українською громадян, які, маючи на своєму боці закон, прагнуть спілкуватися українською», — пояснює лідер «Європейської Солідарності».

Порошенко наголошує — ніхто не зазіхає на право українців обирати мову побутового спілкування.

«Наприклад, в моїй родині говорять і українською, і англійською, і російською. Не секрет, що і я сам українську опанував уже в дорослому віці», — пише п’ятий Президент.

«Переконаний, що ухвалення Закону про мову стало одним із найбільших позитивних досягнень 2014−19 років. Ми ухвалили закон, який цілком відповідає європейським стандартам та покликаний захистити українську мову, не утискаючи інші мови», — зазначає Петро Порошенко.

«Натомість частина команди Зеленського разом із п’ятою колоною у вигляді ОПЗЖ Бойка-Медведчука постійно намагаються атакувати Закон про мову. Ми вже відбили кілька атак. Цього разу вони просувають законопроєкт № 4528, який дозволить порушувати Закон про мову абсолютно безкарно», — застерігає лідер партії.

Перше у цьому році пленарне засідання парламенту призначене на 26 січня. Порошенко наголошує — «Європейська Солідарність» готова знову й знову захищати державну мову.

«Панове Слуги і „господа“ з ОПЗЖ: шануйте українську, а не атакуйте!», — закликає лідер «Євросолідарності».

Схожі новини