Передплата 2024 ВЗ

Заради справедливості: Шмигаль пояснив наявність "заборонених" продуктів у супермаркетах

  • 16.01.2021, 08:55
  • 471

Постанова про запровадження карантину «зимових канікул» була ухвалена й оприлюднена ще 9 грудня, були взяті до уваги всі побажання бізнесу та бізнесових асоціацій, які не суперечать логіці карантину

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю телеканалу «Україна 24», повідомляє пресслужба КМУ.

«Завдання посиленого карантину — знизити мобільність населення», — зазначив Шмигаль.

Він зауважив, що як би не ставилися до закритих полиць у магазинах, натягнутих стрічок чи плівок, усе це відбувається не лише в Україні, але й в усьому світі. За його словами, обмеження в деяких країнах навіть набагато жорсткіші.

«Тут не стоїть питання, у кого кращі протиепідемічні заходи. Наше завдання — не дати людям зайвої спокуси виходити з дому», — наголосив очільник уряду.

Він нагадав, що у супермаркетах дозволений продаж лише визначених урядом категорій товарів першої необхідності, тим часом як інші товари заборонені до продажу в будь-яких магазинах.

«Ми вели багато розмов із представниками мереж, які торгують непродовольчими товарами. Питання справедливості дуже важливе. Не можуть продаватися в продуктовому супермаркеті іграшки, коли поруч стоїть зачинений іграшковий магазин», — зазначив Шмигаль.

Водночас він зазначив, що наразі уряд не передбачає продовження посиленого карантину після 24 січня.

Читайте також: Цинізм Зе-влади: активіст розповів, як працює «Епіцентр» під час локдауну

Нагадаємо, в Україні з 8 січня почали діяти посилені карантинні обмеження, запроваджені до 24 січня включно з метою запобігання поширенню COVID-19.

Кабінет Міністрів на засіданні 9 грудня 2020 року продовжив карантин і режим надзвичайної ситуації до 28 лютого 2021 року, а також запровадив додаткові посилені обмеження з 8 до 24 січня включно.

Схожі новини