Передплата 2024 ВЗ

Безсимптомний COVID: 10 ознак, що людина вже перехворіла

  • 15.01.2021, 18:50
  • 1 724

Люди, які перехворіли на COVID -19, з великою ймовірністю матимуть імунітет наступні 5 місяців, повторні інфікування вкрай рідкісні. Науковці виявили всього 44 випадки серед 6614

Є щонайменше 10 ознак того, що людина безсимптомно перехворіла COVID -19, із посиланням на The Huffpost передає Gazeta.ua.

«У людей, які одужали, зокрема в тих, у кого більше не було симптомів, спостерігали значні когнітивні порушення», — заявляють дослідники з Public Health England.

Навіть у тих, хто переніс інфекцію в легкій формі можуть спостерігатися довготривалі наслідки захворювання. Коронавірус спричинив старіння мозку деяких пацієнтів приблизно на 10 років. Пацієнти часто повідомляють про часткову втрату пам'яті впродовж місяців після одужання.

Коронавірус також може безпосередньо інфікувати кровоносні судини, порушуючи приплив крові до ясен, зубів і язика, спричиняючи біль і пошкодження. Деякі пацієнти з коронавірусною інфекцією страждають від болю в шлунку впродовж тижнів після зараження. Діарея також є одним із можливих симптомів інфекції.

Запалення очей може стати ще однією ознакою Covid-19. Часто повідомляли про такі симптоми, як кон'юнктивіт. Скаржаться також на втому, виснаження, а також на тривалі труднощі з диханням. Випадіння волосся може свідчити про наявність захворювання або його легкий перебіг у минулому.

Ще один симптом, який легко помітити — депресії та безсоння. Багато людей страждають від втрати слуху протягом декількох місяців після виявленої інфекції. Класичною ознакою Covid-19 у безсимптомних пацієнтів є запаморочення. Відчуття раптової хиткості може бути ознакою того, що в людини був чи досі є вірус в організмі.

Схожі новини