Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В одній із країн ввели цілодобову комендантську годину: жителям заборонено виходити з дому навіть за продуктами

  • 15.01.2021, 17:50
  • 675

Влада Лівану запровадила цілодобову комендантську годину, яка забороняє жителям залишати свої будинки

Обмеження триватимуть з 14 по 25 січня. Жителям заборонено виходити на вулицю навіть для походів у продуктові магазини або для занять спортом. При цьому виходити все ж дозволяється окремим категоріям, серед яких медики та журналісти. Про це з посиланням на ABC News пише Бабель.

У Лівані зберігаються високі темпи поширення коронавірусу, щодня там фіксується понад 5 тисяч нових випадків захворювання. Вибух у порту Бейруту і затяжна політико-економічна криза негативно впливають і на систему охорони здоровʼя.

«Уся система охорони здоровʼя перебуває на межі краху. Всі лікарні в Лівані відчувають брак медичного приладдя та медикаментів. На жаль, через різке збільшення кількості випадків захворювання ця ситуація нині погіршилася», — сказав доктор Фірас Абіад, хірург і генеральний директор університетської лікарні Бейруту.

Відповідальними за поточний сплеск захворюваності називають туристів, які приїхали в країну на свята після ослаблення карантину. За даними Associated Press, близько 80 тисяч осіб відвідали Ліван у грудні, щоб відсвяткувати Різдво і Новий рік.

У звʼязку з важкою економічною ситуацією Ліванський продовольчий банк планує розподілити по країні близько 6 тисяч наборів з їжею, а також ковдри та обігрівачі для найбільш нужденних.

За час пандемії в Лівані виявили понад 237 тисяч випадків коронавірусу, через який померли понад 1,7 тисячі осіб.

Схожі новини