Передплата 2024 «Добрий господар»

Вифлеємський вогонь миру мандрував Україною

  • 15.01.2021, 14:15
  • 459

З 1999 року Вифлеємський вогонь миру щорічно мандрує Україною


Координаторка цьогорічної передачі вогню, Соломія Добош поділилася коментарем про проведення акції: «Кожного року, ми, пластуни, ставимо собі за мету поширити ВВМ в кожну оселю, в кожну лікарню чи школу, щоб всі змогли відчути дух Різдва!

Через епідеміологічну ситуацію одним із найбільшим пріоритетів була безпека усіх, хто долучився до проведення. Соломія, також, прокоментувала цей момент: «На жаль, ми були змушені зменшити делегацію для передачі-приймання вогню на кордоні та обмежитись лише привітанням замість звичної програми, відмовитись від масштабного заходу з громадою Львова біля ялинки, постійно дотримуватись дистанції і носити маски. Але Вифлеємський вогонь запалав у 164 установах. З них — у шістдесяти двох церквах, дванадцяти лікарнях, чотирьох дитбудинках, тридцяти чотирьох школах, чотирьох військових частинах, восьми адміністративних установах і тридцяти дв’ятьох партнерах. Таким чином кожен мав змогу перепалити і собі «Вогонь любові, вогонь добра». Нехай цей рік стане винятком, але щоб там не було «Хай знає кожен Божий дім, ми понесем вогонь усім!» Додатково координаторка заходу відмітила, що Львівський осередок Пласту урочисто передав передріздвяну місію пластунам восьми областей.

А з початком російсько-української війни, з 2014 року пластуни щороку передають Вифлеємський вогонь миру захисникам у зону бойових дій на Сході України. Разом з символічним Вогнем, завдяки добрій ініціативі як наймолодших, так і найстарших активістів — цього року українські військові смакували різдвяним печивом, яке випікали самі пластуни.

Схожі новини