Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Туреччина почала вакцинацію від коронавірусу: препарат той самий, що замовила Україна

  • 14.01.2021, 10:50
  • 488

Ефективність китайської вакцини, яку хоче купити Україна, виявилася на 30% нижчою, ніж заявляли дотепер

У Туреччині розпочали масову вакцинацію населення від COVID-19 препаратом китайської компанії Sinovac Biotech, який виявився малоефективним. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа, передає ТСН.

«Разом із членами наукової ради стали першими медпрацівниками, яким після затвердження вакцини зробили щеплення від коронавірусу. Процес розпочато для всіх наших медичних працівників», — написав очільник відомства.

Українська група фармацевтичних компаній «Лекхім» уклала угоду з китайським виробником вакцин Sinovac Biotech щодо постачання в Україну 5 мільйонів доз. Вакцину мають доправити у І півріччі 2021 року.

Минулої доби біомедичний центр Інституту Бутантан в бразильському місті Сан-Паулу заявив, що вакцина CoronaVac захищає від COVID-19 всього на 50,4%. Цей показник є значно нижчим за оголошені раніше 78%.

Тим часом міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що у договорі з китайською компанією з виробництва вакцин Sinovac Biotech прописано, що ефективність повинна становити не менш ніж 70%.

Схожі новини