Передплата 2024 «Добрий господар»

Українки грають швидко й переможно

Шахові онлайн-турніри під час пандемії стали у світі дуже популярними й відбуваються мало не щодня. Зручно для гросмейстерів: можна нікуди не виїжджати й грати одночасно у кількох змаганнях

Щойно завершився великий онлайн-турнір із рапіду (15 хви­лин на хід плюс 10 секунд), який проводив шаховий клуб ОАЕ. У фіналі 11-го жіночого Кубка Шарджі змагали­ся 36 сильних шахісток. Найкращий ре­зультат показала киянка Юлія Осьмак, яка випередила ексчемпіонку світу Ан­тоанетту Стефанову (Болгарія). До пер­шої десятки увійшла львів’янка Ната­лія Букса, а титулована Катерина Лагно (РФ) була аж 16-ю.

Одразу ж українки розпочали виступи у великому (320 учасників) відкритому онлайн-турнірі у популярному шаховому містечку Капель-ля-Гранд (Франція). Те­пер шахісти змагалися у бліці (3 хвили­ни на хід плюс 2 секунди). Переміг гру­зинський гросмейстер Баадур Джобава, який на очко випередив відомого аме­риканця Гату Камського й Рауфа Маме­дова (Азербайджан). Разом із Рауфом у цьому турнірі брала участь його дру­жина Наталія Букса. Як і Юлія Осьмак, львів’янка випередила не одного силь­ного гросмейстера.

Схожі новини