Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Це буде публічне шоу": Тупицький готується до вручення підозри в аеропорту

  • 13.01.2021, 19:55
  • 765

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький заявляє, що у Києві в приміщенні аеропорту йому вручать підозру

Заява Тупицького оприлюднена на офіційній сторінці Конституційного суду у Facebook.

Тупицький наголошує, що проведення публічного «шоу» з інсценуванням вручення підозри планується за участі окремих ЗМІ та громадських активістів, про це йому «відомо з достовірних джерел з посиланням на Офіс президента».

«Враховуючи зазначене, голова суду заявляє, що це є черговою спробою дискредитувати його як суддю та голову Конституційного суду України», ─ йдеться у заяві.

За словами Тупицького, метою цього є дестабілізація та блокування роботи Суду з розгляду суспільно значущих справ, зокрема справи щодо ринку землі.

Також у заяві йдеться, що «відповідно до вимог КПК України Тупицькому підозра не вручена».

«Олександр Тупицький зазначив, що порядок здійснення вручення повідомлення про підозру має відбутися виключно в межах належної правової процедури», ─ зазначили у Конституційному суді.

Як повідомлялося, відсторонений від посади на два місяці голова Конституційного суду Олександр Тупицький полетів з родиною на відпочинок у Дубаї.

Читайте також: Глава К С Тупицький в Дубаї: відпочиває на королівській віллі (фото)

Як повідомлялося, в Офісі генпрокурора вважають законним указ Зеленського про відсторонення Тупицького.

Нагадаємо, 29 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького. Попри це, Тупицький потрапив на своє робоче місце та де-факто виконував свої обов’язки.

22 грудня ЗМІ вказали на причетність голови КСУ до суддівського шахрайства. Раніше журналісти програми «Схеми» виявили, що голова Конституційного суду не задекларував землю в Криму, власником якої став після окупації півострова росіянами.

Схожі новини