Передплата 2024 ВЗ

45-річний львів’янин вистрелив в охоронця

Конфлікт стався на Різдвяному ярмарку

11 січня близько 21.00 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на проспекті Свободи у Львові поранено чоловіка.

За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативна група Галицького відділу по­ліції, експерти-криміналісти та співро­бітники інших служб поліції Львівщини, а також патрульні поліцейські. Право­охоронці встановили особу потерпіло­го — ним виявився співробітник служби охорони ярмарку, 33 річний житель Мос­тиського району.

То що ж трапилося на ярмарку? Полі­цейські встановили, що до скоєння зло­чину причетний відвідувач Різдвяного ярмарку — 45-річний львів’янин, у якого виник конфлікт з охоронцем, під час яко­го львів’янин здійснив постріл з револь­вера у напрямку охоронця, спричинивши йому тілесні ушкодження.

45-річного стрільця поліцейські за­тримали відразу ж, на місці інциденту. За фактом слідчі Галицького відділу по­ліції, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури № 1, від­крили кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального ко­дексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Зловмисник затриманий в поряд­ку ст. 208 Кримінального процесуально­го кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Правоохорон­ці вилучили зброю, з якої було здійснено постріл, та скерували її на експертне до­слідження. Досудове розслідування три­ває.

У прес-службі міської лікарні швидкої допомоги повідомили, що медики прооперували 33-річного охоронця. На щас­тя, куля не пробила черепа, зачепивши м’які тканини за правим вухом, де й за­стрягла. Під час операції кулю видали­ли, і поліцейські забрали її на експертизу. Серйозних наслідків для здоров’я лікарі не передбачають.

Схожі новини