Передплата 2024 ВЗ

ВАКС відмовився продовжити термін розслідування у справі ОАСК

  • 13.01.2021, 14:35
  • 575

Вищий антикорупційний суд не задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро щодо продовження строку розслідування у справі Окружного адмінсуду Києва

Про це повідомила пресслужба ВАКС.

«Через недодержання вимог чинного законодавства ВАКС не задовольнив клопотання детектива НАБУ щодо продовження строку досудового розслідування у справі ОАСК», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Не знаю, хто ви»: з'явилося відео, на якому суддя Вовк дає дропака від НАБУ

У клопотанні детектив НАБУ просив продовжити строк досудового розслідування до восьми місяців, а саме до 17 березня 2021 року. Слідство має скінчитись 17 січня.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 17 липня 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру в «створенні злочинної організації і захопленні влади» голові Окружного адміністративного суду міста Києва Павлу Вовку, його заступнику та ще п'яти суддям ОАСК, а також голові Державної судової адміністрації України Зеновію Холоднюку.

Детективи НАБУ направили генпрокурору проєкти клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання підозрюваних суддів Окружного адміністративного суду Києва.

Голова ОАСК Павло Вовк заявив, що клопотання НАБУ до генпрокурора — маніпуляція, а він та інші судді чисті перед законом.

4 січня в.о. голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук поскаржився на відмову очільника Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка свідчити.

Схожі новини