Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Грузія: експрем'єр і очільник керівної партії йде з політики

  • 11.01.2021, 10:30
  • 518

Бідзіна Іванішвілі залишає політичну діяльність через вік

Експрем'єр Грузії, очільник і засновник керівної партії країни «Грузинська мрія — Демократична Грузія», мільярдер Бідзіна Іванішвілі остаточно йде з політики. Він переконаний, що партія зможе і без нього впоратися із завданнями. Про це заявив сам Іванішвілі, про це з посиланням на сайт партії пише ТСН.

З слів мільярдера, за кілька тижнів йому виповнюється 65 років і він враховував цей фактор, коли ухвалював рішення. Свою місію Іванішвілі вважає виконаною і каже, що йде з політики «гордим, переможним і вдячним людям», які, як уточнив експрем'єр Грузії, змогли побачити його зусилля, які той доклав в інтересах країни.

«Вважаю, що моя місія виконана. Я ухвалив рішення остаточно піти з політики і повністю залишити кермо влади. Я покидаю як пост голови партії, так і саму партію й повертаюся до свого приватного способу життя, яке було до 2011 року», — сказано в листі.

Іванішвілі сказав, що парламентські вибори в Грузії в 2020 році мали історичне значення, а перемогу «Грузинської мрії» він назвав очікуваною і логічною. Він висловив упевненість, що однопартійці зможуть «гідно замінити „його“ працю, авторитет і навички».

«Керівна команда — дійсно найкраща і безальтернативна серед всіх політичних акторів сьогодні. Упевнений, що команда цих людей зможе гідно замінити мою працю, авторитет і навички», — заявив Іванішвілі.

Схожі новини