Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Йорданія схвалила застосування COVID-вакцини компанії Sinopharm

  • 10.01.2021, 17:10
  • 547

На перших етапах вакцинація повинна охопити п'яту частину населення

Йорданське Управління за якістю видало дозвіл на поставку і застосування китайської вакцини від коронавірусу компанії Sinopharm. Про це пише cursor.info.

Глава Управління Нізір Мхейдат зазначив, що дозвіл на застосування препарату було виданий в прискореному режимі, оскільки ситуація з поширенням ковіду в усьому світі, так само як в країні, залишається критичною. Він висловив упевненість, що Sinopharm, яка демонструвала прекрасні результати під час досліджень, допоможе в боротьбі проти вірусу.

Він також нагадав, що цей препарат стане другою вакциною, яка буде використовуватися в Йорданії й пізніше. Раніше уряд домовився про постачання препарату Pfizer і BioNTech. У грудні було підписано угоду про постачання одного мільйона доз. Перші партії повинні прибути в країну вже до кінця місяця.

У країні також є домовленість отримання 650 тисяч доз препарату від AstraZeneca через програму доступу COVAX. Однак дати поставок вакцин, також як і старт вакцинації, ще не визначені.

Відзначимо також, що в Королівстві зараз проживає приблизно 11 мільйонів громадян і на першому етапі вакцинації влада має намір охопити хоча б п'яту частину жителів.

Схожі новини