Передплата 2024 «Добра кухня»

Зрадник зірвав операцію деокупації Криму: Кривонос

  • 10.01.2021, 10:30
  • 1 189

У 2014 році Генштаб ЗСУ готував секретну операцію по поверненню Криму, під час якої на півострів планували перекинути найбільш боєздатні підрозділи ПДВ

Про це у фільмі журналістів «Крим.Реалії» розповів ексзаступник секретаря РНБО Сергій Кривонос, який у 2014-му році був начальником Управління спеціальних операцій Генерального штабу.

«ЗСУ розглядали варіант захоплення наших територій. І багато військових частин були орієнтовані діяти згідно з цим планом, щоб відбити можливі спроби захоплення територій. Серед них і частини ПДВ: 25 повітряно-десантна бригада і 79 аеромобільна бригада. Вони повинні були увійти до Криму, зайняти позиції та посилити ті угруповання в Криму, які були в той час у Збройних сил України», — розповів він.

За його словами, в Генштабі був розроблений триетапний план. У той час в Криму на планових навчаннях вже перебувала рота 25 повітряно-десантної бригади ЗСУ.

Операції завадило те, що базована в Перевальному 36 бригада — одна з найбільш боєздатних українських частин у Криму — була здана росіянам її командиром Сергієм Стороженком.

Схожі новини