Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Google обмежив доступ до соцмережі прихильників Трампа

  • 09.01.2021, 16:35
  • 630

Google призупинив можливість завантажувати соціальну мережу Parler зі свого магазину Play Store. Інтернет-гігант вважає, що в соцмережі продовжують розміщувати публікації із закликами до насильства у США

Про це повідомляє CNN та BBC.

Google заявляє, що однією з умов розміщення додатків у Play Store є контроль контенту, який може містити насильницьку риторику.

«Ми знаємо про продовження публікацій у додатку Parler, які намагаються підбурити до насильства, що триває в США», — сказав представник Google.

У медіакорпорації наголосили, що у зв'язку із загрозою громадській безпеці призупиняють розміщення додатку Parler у своєму магазині.

Читайте також: Twitter остаточно заблокував акаунт Трампа

Це блокування означає повне блокування доступу до соцмережі з боку Google, однак Android може синхронізуватися і з іншими магазинам додатків, де Parler все ще доступний для завантаження.

Як відреагували у додатку?

У Parler звинувачення відкинули. Там заявили, що додаток є «неупередженим» соціальним медіа.

«Ми не будемо заважати політично вмотивованим компаніям і тим диктаторам, які ненавидять свободу слова», — заявив виконавчий директор соцмережі Джон Матце.

Що відомо про додаток?

Parler запустили у 2018 році. Соцмережа є популярною серед правих консерваторів та прихильників президента США Дональда Трампа, які звинувачують Twitter та Facebook у несправедливій цензурі.

Коли у Twitter та Facebook почали модерувати поширення дезінформації після президентських виборів у США, цей додаток ненадовго став найбільш завантажуваним у США.

Поки що сам Дональд Трамп не має акаунту у Parler, однак там вже зареєстрована низка його політичних прибічників.

Зокрема, техаський сенатор Тед Круз має там вже 4,9 мільйона прихильників. Він був одним із сенаторів-республіканців, які заявляли про намір оскаржити перемогу Джо Байдена після підбиття підсумків голосування в Колегії виборників.

Схожі новини