Передплата 2024 «Добрий господар»

Звіряча жорстокість: чоловік прив'язав собаку до авто і волік майже кілометр

  • 09.01.2021, 12:15
  • 1 425

На Львівщині 53-річний чоловік жорстоко познущався над собакою

Прив’язав тварину до свого автомобіля та проволік майже кілометр селом. Собака дивом залишилася живою. Живодера зупинили небайдужі місцеві, повідомляє 5 канал.

Прив'язану собаку, що волочилася за машиною, помітила Любов Олійник разом із чоловіком. Подружжя їхало у власній автівці позаду.

«Собака волочилася за машиною. То ми потім побачили, що вона прив`язана ланцюгом. Сам пес чорного кольору, і тому ми спочатку навіть не зрозуміли, що це тварина, думали, ганчірка, яка теліпається з одного боку в інший. По всій дорозі. Ми їхали позаду нього і сигналили, щоб він зупинився», — каже Любов Олійник, очевидиця.

Любов каже, собаку водій тягнув майже кілометр. Врешті-решт вимушено зупинився, відчепив тварину від машини та викинув її у хащі.

«Лапи були здерті, боки теж. Кров була на асфальті», — говорить Любов Олійник, мешканка села Старичі.

Жорстоко знущався над псом 53-річний Володимир Каблучко. Своєї поведінки він не приховує. Знімальній групі «5 каналу» розповідає, чому так вчинив із сусідським собакою.

«От сусідський пес. Напав на маму, з’їв п`ять курок. Я хотів його вивезти за село, розв’язати і відпустити. Той пес — то звір, мама боїться вийти на двір», — вважає Володимир Каблучко, мешканець Старичів.

Нині чоловік каже, що шкодує про свій вчинок та виправдовується: коли побачив, як сусідська собака шматує курок на подвір'ї матері — не втримався.

«Взяв того пса, бо я дуже кричала, рятувала курок. Як вгнався сюди, я почала бігати за курками, він давай на мене, і ось п`ять курок відразу на смерть. Ще щастя, що я жива, бо пес на мене напав», — каже Катерина Каблучко, мешканка Старичів.

Пані Катерина розповідає: сусіди свою собаку зовсім не годували, тому той почав кидатися на птахів.

«Та я сам не їв, а їй давав їсти. Уранці, в обід і ввечірі. Які проблеми?», — говорить Володимир Решетніков, господар собаки.

Поранену собаку на перетримку забрали волонтери. Тварині дали нову кличку, тепер вона Христина. Нині чотирилапу відгодовують та лікують.

«На ній дуже багато ранок від того, що її тягнули по асфальту. У неї тут просто такі діри. Вона лежала. Не вставала. Думали, в неї все поламане», — розповідає Оксана Давидяк, волонтерка.

На днях тварині зроблять щеплення та почнуть шукати нових господарів. Тим часом через жорстоке поводження з твариною у поліції порушили кримінальне провадження. Винуватцеві загрожує позбавлення волі до трьох років.

Схожі новини