Передплата 2024 «Добрий господар»

Протести у Стамбулі: студенти мітингують проти ректора під музику Metallica

  • 08.01.2021, 17:55
  • 613

Студенти одного з університетів Стамбула під гучну музику групи Metallica протестують проти ректора, призначеного президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Такі пісні, як «Master of Puppets» і «Sad But True», звучали з гучномовців в кампусі університету Богазічі в середу, коли студенти вимагали відставки його нового ректора, шанувальника Metallica Меліха Булу.

Протести спалахнули в кампусі Університету Богазічі, одного з провідних навчальних закладів країни, після того, як минулого тижня Ердоган призначив новим ректором школи Меліха Булу, який є членом керівної в Туреччині партії АК, політичної організації, відомої в регіоні своїм консервативним і популістським порядком денним.

Але студенти назвали це призначення недемократичним. У телеінтерв’ю новий ректор заявив, що не хоче змінювати університетську культуру, і розповів про свої музичні уподобання. За його зізнанням, він фанат хард-року і групи Metallica.

«Я ректор, який слухає хард-рок, Metallica», — сказав він.

Студенти використали вподобання Булу проти нього. Пісні Metallica «Master of Puppets» і «Sad But True» стали саундтреком їх протесту в середу.

Читайте також: Туреччина лютує: журнал Charlie Hebdo опублікував карикатуру на Ердогана

Якщо музика групи стала саундтреком до протестів, то образ поліцейських, що тримають кайданки біля воріт університету, став їх культовим зображенням. З вівторка поліція затримала десятки учасників протесту і здійснила рейди в будинки деяких демонстрантів.

Американська група Metallica стала лауреатом престижної міжнародної премії Polar Music Prize, яку називають «Нобелівською премією з музики».

Схожі новини