Передплата 2024 «Добрий господар»

Більше Європи і менше Росії: в Білорусі оновили державний герб

  • 07.01.2021, 15:30
  • 707

У Мін'юсті Білорусі підкреслили, що це миролюбна держава, яка зберігає нейтралітет

У Білорусі оновили зображення державного герба — колір контуру Білорусі на гербі тепер золотий, а не зелений, передає «Белта».

Змінилося зображення зірки у верхній частині герба. У колишньому вигляді у неї були чіткі грані і це нібито асоціювалося з мілітаризованою символікою. У Мін'юсті Білорусі підкреслили, що це миролюбна держава, яка зберігає нейтралітет і в жодному разі не розглядає агресію як спосіб своєї політики".

Коригуванню також піддалося зображення земної кулі на гербі. У нинішньому зображенні герба земну кулю трохи повернуть, тепер на ньому більше Європи і менше Росії. Уточнено контури материків, змінився їх колір.

Зміни герба внесені до Закону № 83-З «Про державні символи Республіки Білорусь». Закон розширює використання державного прапора на масових заходах. У колишній редакції він міг використовуватися під час державних свят і святкових днів, а також при урочистих заходах, що проводяться державними органами та іншими організаціями, громадянами під час народних, трудових, сімейних свят і в інші пам'ятні дати.

Схожі новини