Передплата 2024 ВЗ

За контрафакт має бути покарання: Зеленський та Шмигаль про «таємну» вакцинацію

  • 06.01.2021, 18:10
  • 606

Раніше ЗМІ повідомили, що деякі нардепи та чиновники таємно вакцинувалися проти COVID-19 нелегально завезеною до України з Ізраїлю вакциною Pfizer

Президент Володимир Зеленський доручив фахівцям зі Служби безпеки перевірити інформацію про нібито ввезену в Україну контрабанду вакцини.

«Якщо інформація підтвердиться, реакція має бути максимально жорсткою», про це Зеленський написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Якщо хтось справді додумався таємно та з порушенням закону ввезти вакцину для продажу, реакція має бути максимально жорсткою. За контрабанду і контрафакт має бути покарання», — наголосив президент.

Окрім того, Зеленський нагадав, що в Україні є чіткий план вакцинації. Спершу препарат отримають «люди з груп ризику та ті, хто на передовій у боротьбі з ковідом».

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію щодо можливої підпільної вакцинації депутатів препаратами невідомого походження. Про це він повідомив у Telegram.

Також він нагадав, що Україна очікує першу партію вакцин — 1,9 млн доз від Sinovac Biotech.

«Наразі жодна з вакцин не є сертифікованою в Україні. І впевнений, жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження», — зазначив міністр.

Раніше ЗМІ повідомили, що деякі нардепи та чиновники таємно вакцинувалися проти COVID-19 нелегально завезеною до України з Ізраїлю вакциною Pfizer.

Схожі новини