Передплата 2024 ВЗ

Британські підприємці отримають по дев'ять тисяч фунтів компенсації під час локдауну

  • 05.01.2021, 20:08
  • 607

Міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак представив новий пакет заходів обсягом 4,6 млрд. фунтів стерлінгів (6,26 млрд. доларів) для підтримки бізнесу на наступний день після введення урядом країни чергового локдауну

Британський Мінфін витратить 4 млрд. фунтів на одноразові субсидії близько 600 тисячам компаній роздрібної торгівлі, готельного бізнесу та сфери розваг. Кожна з компаній може сподіватися на виплати в розмірі до 9 тис. фунтів.

Ще 594 млн. фунтів буде скеровано до фонду для підтримки інших видів бізнесу, які страждають унаслідок карантинних заходів.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон 4 січня оголосив про новий локдаун на території Англії, який триватиме сім тижнів. Жорсткі обмеження стосуються навчальних закладів, ресторанів, сфери розваг, а також крамниць, що продають товари не першої необхідності.

Загалом уряд Великобританії направив уже 280 млрд. фунтів на заходи підтримки економіки в період пандемії коронавірусу, пише газета Financial Times.

Читайте також: Британія дозволить змішувати вакцини проти коронавірусу

Представники бізнесу, однак, побоюються, що багато галузей економіки опиняться в скрутному становищі навесні поточного року, коли програми підтримки бізнесу завершать свою дію. Багато хто стверджує, що вжитих владою заходів буде недостатньо для порятунку сотень тисяч компаній у найближчі місяці.

За словами глави Британської торгової палати Адама Маршалла, негайні субсидії бізнесу є правильним кроком, проте їх буде недостатньо.

«Нам необхідний довгостроковий план підтримки бізнесу — на період після весни 2021 року, до кінця поточного року. Заходи підтримки повинні охоплювати не тільки той бізнес, який перебуває на першій лінії фронту, а й компанії, задіяні в ланцюжках поставок, та інші бізнес-спільноти, які відчувають на собі руйнівні наслідки обмежувальних заходів», — зазначив Маршалл.

Схожі новини