Передплата 2024 «Добрий господар»

На керівника антикорупційної прокуратури ДБР завело справу

Бо посмів виступити проти топчиновника Зеленського

Попри голосні реляції про «нульову толерантність» до корупції, влада Зеленського її покриває і водночас переслідує тих, хто із цим злом справді бореться. Зокрема, чинить безпрецедентний тиск на правоохоронні органи — коли там виявляють обґрунтований професійний інтерес до представників Зе!-команди. Замість того, щоб допомогти виявити і покарати винуватців у своєму оточенні, їх всіляко оберігають від правосуддя. Чергове свідчення цього — пресинг Банкової щодо в. о керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, учасника АТО Максима Грищука.

Руками Державного бюро розслідувань команда президента порушила кри­мінальну справу проти керівни­ка САП. «Вина» останнього поля­гає у тому, що підписав підозру заступнику голови Офісу прези­дента Олегу Татарову, якого зви­нувачують у хабарництві. Узявши на себе роль адвоката, у ДБР за­явили, що докази проти Татарова є необґрунтованими, а сам факт оголошення йому підозри — «при­тягненням до відповідальності невинної особи».

Більше того, напередодні нові прокурори ГПУ у «справі Тата­рова» (їх призначили замість групи чесних правників, які зі­брали компромат на чиновника Офісу президента) взяли та й не з’явилися на судове засідання. А коли нарешті прийшли на нього, то несподівано для всіх… відкли­кали із суду клопотання про об­рання міри запобіжного заходу для Татарова. Іншими словами — «відмили» Татарова, вивели його з-під удару. Попередня комісія із об’єктивних прокурорів проси­ла суд взяти Татарова під варту з альтернативою внесення 10 млн грн грошової застави…

Порушення справи проти себе Максим Грищук вважає спробою тиску. Колеги-правники Грищука, за плечима яких теж участь в АТО, виступили на захист керманича САП. І заявили, що не дадуть роз­правитися з ним.

Раніше президент Володи­мир Зеленський звільнив за­ступника секретаря РНБОУ ге­нерала Сергія Кривоноса — за те, що той розкритикував його популістські заяви на теми обо­роноздатності.

Схожі новини