Передплата 2024 ВЗ

На «Острові дитинства» співають вже 15 років

У Львові чимало дитячих творчих колективів, проте далеко не кожен може похвалитися своєю творчою дорогою тривалістю півтора десятка років. Культурно-мистецький центр «Острів дитинства» може

Фото надане Сергієм Котовським
Фото надане Сергієм Котовським

Із часу створення 2005 року колективом зреалізо­вано понад пів сотні творчих проєктів, серед яких дитячі мюзикли, благодійні концер­ти для дітей соціально неза­хищених категорій та бійців АТО-ООС, дитячі пізнавальні та музично-розважальні теле- і радіопрограми. Колектив створив понад сто оригіналь­них пісень для дітей, а також релігійної, патріотичної тема­тики. «Острів дитинства» має свого композитора і автора текстів усіх пісень, які є в його репертуарі, — в особі його ху­дожнього керівника, співака і композитора Сергія Котов­ського.

— У чому секрет успішної 15-річної творчої долі ство­реного вами колективу «Ост­рів дитинства»? — запитую у художнього керівника.

— За «Островом дитинства» стоїть велика команда одно­думців, професіоналів, фанатів своєї справи. Ми пройшли не­легкий, але цікавий шлях. Ми разом вчилися — діти у педаго­гів, а педагоги у дітей, ми побу­вали у різних куточках України і світу, щоразу підкорюючи нові вершини. Але точно знаю: най­вища — ще попереду!

Чотири роки тому «Острів» став народним художнім колек­тивом України. Серед його здо­бутків — найвищі нагороди пре­стижних конкурсів та фестивалів в Україні та за кордоном. А 2020 рік, попри карантин, приніс ко­лективу нові перемоги: три на­городи гран-прі на міжнародних конкурсах дитячої творчості.

Схожі новини