Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чиновників ЛОДА запідозрили у розтраті бюджетних коштів

  • 05.01.2021, 17:15
  • 521

Чотирьом посадовцям Львівської ОДА оголосили про підозру у привласненні 3,2 млн. грн. бюджетних грошей

За версією слідства, службовці спеціально завищували вартість будівництва амбулаторій і спорткомплексу в області і разом з підрядником розтратили 3,2 млн. бюджетних коштів, інформує Zaxid.net.

Як повідомили в обласній прокуратурі, у період із листопада 2018 року до березня 2020 року четверо службовців Львівської ОДА вносили неправдиву інформацію в офіційні документи щодо обсягів та вартості робіт із будівництва та ремонту трьох об’єктів на території області.

На підставі погоджених та затверджених посадовцями ЛОДА документів на рахунки компанії-виконавцю робіт перерахували гроші. Внаслідок завищення вартості робіт обласному бюджету завдано збитків на 3,2 млн. грн.

У пресслужбі прокуратури відмовились уточнити, про яких саме посадовців ЛОДА йдеться, пославшись на таємницю слідства. Однак можна припустити, що йдеться про службовців управління капітального будівництва облдержадміністрації, адже саме вони укладають договори із підрядниками на будівельні і ремонтні роботи в області.

Читайте також: Ексголові ЛОДА скасували підозру щодо незаконного продажу землі курорту «Едем Резорт»

Наразі чотирьом фігурантам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна), ч.3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ. Досудове розслідування у цій справі триває.

Нагадаємо, у квітні минулого року прокуратура оголосила про підозру очільнику управління капітального будівництва ЛОДА Олегу Пелиху та його підлеглому у розтраті бюджетних коштів через махінації під час будівництва амбулаторій в області. Після цього інциденту Пелих написав заяву на звільнення.

Схожі новини