Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Бразилії створили 33-метрову скульптуру вагіни

  • 05.01.2021, 17:55
  • 1 994

У штаті Пернамбуку, що на північному сході Бразилії, встановили інсталяцію вагіни, заввишки 33 метри. Це розгнівало прихильників президента Жаїра Болсонару

Скульптура ручної роботи під назвою «Діва» завширшки сягає 16 метрів, а її глибина — 6 метрів. Інсталяцію відкрила в суботу, 2 січня, художник-візуаліст Джуліана Нотарі, повідомляє 24 канал.

Читайте також: У Туркменістані встановили гігантський пам'ятник собаці

Гігантська вагіна розташована у парку на території колишнього цукрового заводу. Над нею близько 11 місяців працювали понад 20 чоловіків, а Нотарі керувала процесом.

Жінка пояснила, що своєю інсталяцією хотіла викликати дискусію щодо «відносин між природою та культурою у нашому фалоцентричному й антропоцентричному суспільстві».

«Зараз всі ці питання стають все більш актуальними», — зауважила художниця. Видання вважає це натяком на політику президента Болсонару, який не раз виступав проти митців та нацменшин.

Реакція соцмереж

Допис спровокував бурхливе обговорення у соцмережах. Частина людей, серед яких прихильники Болсонару, відреагували різко. Політичний радник президента навіть вдався до лайки.

Та багато кому ця інсталяція все ж сподобалася. Мовляв, вона дає поживу для роздумів. «Потрібно більше таких робіт, які порушують питання фемінізму та його нюансів», — пишуть користувачі.

Художницю похвалив і режисер із Пернамбуку — Клебер Мендонча Фільйо. На його думку, неоднозначна реакція на створення «Діви» є дзеркалом суспільства.

Схожі новини