Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Закарпатті народилась "фантастична четвірка"

  • 05.01.2021, 12:15
  • 887

У жінки на ім`я Лариса вчора ввечері народились три хлопчики й одна дівчинка. Пологи приймала команда хірургів на чолі із акушер-гінекологом Русланом Федьком

Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола.

Діти з`явились на світ завдяки кесарському розтину на 30-му тижні вагітності. Їх вага від 1260 до 1460 грамів. Четвірня народилась на Закарпатті вперше. Наразі із дітками все добре, за ними доглядають лікарі, а мама відходить від пологів і підбирає імена для дітей.

20-річна мама Лариса сама із Тячівського району і останні сім тижнів перебувала в Ужгородському пологовому під наглядом персоналу медзакладу.

«Унікальність цієї операції, що третій плід в цілому оплодневому міхурі був розвернутий із поперечного положення в сідничне передлежання і аналогічно народжений в цілому оплодневому міхурові. Ми єдині проводимо такі операції в Україні. Досі таке ще ніхто не робив», — розповідає лікар Федько.

Як стверджують лікарі ужгородського пологового будинку, кесарів розтин за авторською методикою Руслана Федька полягає в розродженні багатоплідної недоношеної вагітності в цілих навколоплідних оболонках, із непорушеною цілісністю навколоплідних вод.

Це дозволяє народити діток «в сорочці», що практично унеможливлює травматизацію центральної нервової системи (мозку) діток.

Під час цього кесарського розтину вдалось поєднати й іншу унікальну техніку — техніку «повільного кесарського», коли дітки народжуються через операційну рану самотужки. Це справжній вищий пілотаж та унікальна техніка на теренах Східної Європи.

Схожі новини