Передплата 2024 ВЗ

Німці знайшли оригінальний метод відлякування туристів під час локдауну

  • 04.01.2021, 12:15
  • 724

У Німеччині місцева влада зачинила на курортах громадські вбиральні, аби створити дискомфорт відпочивальникам, які поїхали в гори, попри локдаун

Про це повідомляє DW.

У перші дні нового року в гірських регіонах Німеччини випав сніг і десятки тисяч німців, незважаючи на заклики влади залишатися вдома, вирушили в гори, щоб покататися на лижах і санчатах.

Через оголошений 16 грудня в Німеччині локдаун, лижні курорти закриті, не працюють підйомники і рятувальні служби, лижні траси не підготовлені до використання. Кафе і ресторани, а також готелі для туристів зачинені ще з 2 листопада.

Щоб зробити перебування туристів максимально дискомфортним і відлякати їх від поїздки в гори, місцева влада обмежила число місць на стоянці, зачинила громадські вбиральні, заборонила продаж їжі та гарячих напоїв навинос, хоча це дозволено в містах.

Читайте також: У Німеччині достроково почалася вакцинація від COVID-19

Однак все це не вплинуло на бажання німців відпочити у горах. У перші три дні нового року утворювалися багатокілометрові затори на під'їздах до відомих зимових курортів.

Лише 2 січня у Вінтербергу поліція оштрафувала понад 270 осіб за порушення обмежень — недотримання дистанції, відсутність захисних масок та непокору і образи поліцейських.

Увечері 2 січня місцева влада оголосили про заборону на відвідування Вінтерберга, однак це не вплинуло на ситуацію. У результаті 3 січня поліція перекрила кілька доріг, що ведуть до містечка.

Схожі новини