Передплата 2024 «Добра кухня»

Німеччина збирається продовжити локдаун до кінця січня

  • 04.01.2021, 08:35
  • 500

Прем'єр-міністри федеральних земель Німеччини у вихідні дні дали зрозуміти, що не бачать підстав для послаблення нинішнього жорсткого локдауну, термін чинності якого збігає 10 січня

Про це в неділю, 3 січня, написала низка німецьких ЗМІ, спираючись на заяви прем'єрів, повідомляє Deutsche Welle.

Відкритими залишаються хіба що питання, як довго мають тривати обмеження, а також чи варто відкривати школи та дитячі садки.

Зокрема, глава уряду Баварії Маркус Зедер висловив упевненість, що нинішній «локдаун має тривати до кінця січня».

За даними газети Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, для земель, котрі найбільше постраждали від нинішньої хвилі пандемії, необхідне подовження дії локдауну до 31 січня. Йдеться про Баден-Вюртемберг, Баварію, Саксонію і Тюрингію. Схожої думки дотримується й федеральний уряд.

Читайте також: Словаччина посилює карантин: зачинили навіть храми

На 5 січня заплановано консультації між канцлером Німеччини Ангелою Меркель та головами урядів земель щодо локдауну, який, тою чи іншою мірою, триває в Німеччині вже два місяці. Востаннє обмеження були посилені в середині грудня, коли в країні зачинилися більшість магазинів та припинилося очне навчання у школах.

Тим часом, за даними Інституту імені Роберта Коха, станом на 3 січня семиденний показник захворюваності коронавірусом становив 139,6 на 100 тисяч жителів.

Всього з початку епідемії у ФРН виявлено 1 млн. 755 тис. 351 інфікованого. Загальна кількість летальних випадків склала 33 960. Одужали 1 млн. 368 тис. 100 осіб.

Схожі новини