Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Аби боротися з крадіжками: у Франції реєструватимуть велосипеди

  • 03.01.2021, 15:50
  • 586

У Франції будуть реєструвати всі нові велосипеди і вносити їх у єдину електронну базу

А з 1 липня 2021 року реєструватимуть також вживані велосипеди. Так планують боротися із крадіжками. Водночас правило не стосується дитячих велосипедів, у яких діаметр коліс до 40,64 сантиметрів, про це із посиланням на BFMTV повідомляє The Village.

Продавці розміщуватимуть наліпку із QR-кодом на рамі нового велосипеда. Там буде 10 цифр. Дані вноситимуть у єдину електронну базу. При купівлі велосипеда в базу одразу додаватимуть ім'я власника. Послуга коштуватиме 15−30 євро.

Якщо власник вирішить продати велосипед, то він має про це сказати в магазині, де купував його. Продавці внесуть дані про нового власника.

Якщо велосипед викрали або пошкодили, у власника буде два тижні, щоб повідомити про це. Оскільки такі дані теж вноситимуть у базу.

Доступ до електронної бази матимуть правоохоронці, муніципальні служби та оператори велопарковок.

Щороку у Франції викрадають близько 300 тисяч велосипедів. При цьому знаходять тільки 100 тисяч. А власникам повертають 7 тисяч, пише Le Figaro.

Франція планує виділити 20 мільйонів євро, щоб заохотити людей їздити на велосипедах. Проєкт ініціювали, аби різко не зріс рівень забруднення повітря після виходу з карантину.

Схожі новини