Передплата 2024 «Добрий господар»

Ватикан оголосив про масову вакцинацію населення

  • 03.01.2021, 13:10
  • 710

Ватикан, найменша суверенна держава в світі, розраховує отримати найближчими днями досить доз вакцини проти COVID-19, щоб прищепити все населення країни

Про це повідомляє Reuters.

У Ватикані проживає близько 450 осіб, включаючи Папу Франциска. Також кілька сотень співробітників понтифіка живуть в Римі, який оточує місто-державу.

«Ймовірно, вакцини можуть прибути в країну у другий тиждень січня в кількості, достатній для задоволення потреб Святого Престолу [керівного органу Римо-католицької церкви, що діє на території країни] і всього Ватикану», — йдеться в заяві.

Ватикан заявив, що купив потужний холодильник для зберігання доз, припускаючи, що закуповуватися буде вакцина компаній Pfizer і BioNTech, яка повинна зберігатися при температурі близько мінус 70 градусів за Цельсієм.

Пріоритет при вакцинації буде віддаватися персоналу охорони здоров’я і громадської безпеки, літнім людям і персоналу, який часто контактує з населенням.

Папі Франциску 84 роки, і йому видалили частину легені під час хвороби, коли він був молодим. Це зробило його потенційно вразливим для COVID-19. Офіційний Ватикан поки не повідомляє, чи буде він вакцинований.

Згідно з даними, зібраними worldometres, наразі у Ватикані зареєстровано 27 випадків коронавірусу і жодного випадку смерті. Минулого місяця два кардинали Ватикану отримали позитивний результат тесту.

Схожі новини