Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Без маски - штраф: у Єгипті каратимуть туристів

  • 02.01.2021, 13:10
  • 557

У Єгипті вирішили стимулювати туристів носити маски за допомогою штрафів і покарань

Відтепер тим, хто буде з'являтися в місцях скупчення людей без захисних засобів, стражі порядку штрафуватимуть відразу на місці, без поїздки до відділку. Про це інформує Сursor.info.

Примітно, що в Єгипті не встановлені чіткі суми штрафів, а покарання для туристів будуть залежати від епідеміологічної репутації порушника.

Таке рішення не до вподоби туристам, однак влада запевняє, що такі заходи спрямовані на забезпечення їх же безпеки. Крім того, більшість штрафів не перевищують і 5 доларів, тому що мета заходу — не покарали туристів, а стимулювати їх дотримуватися правил. Однак, якщо ці заходи не принесуть результатів і іноземці не стануть дисциплінованішими, штрафи піднімуть до 400 доларів.

Поліція Єгипту бере всіх туристів під свій контроль. Курортників зустрічатимуть прямо в аеропорту, перевірятимуть та супроводжуватимуть до готелю і на зворотному шляху будуть проводжати майже до трапа літака.

Варто відзначити, що згідно з даними місцевих експертів, саме туристи є головними порушниками карантинного режиму в країні.

Схожі новини