Передплата 2024 ВЗ

Лікарі назвали симптоми постковідного синдрому

  • 02.01.2021, 13:50
  • 1 082

Національний інститут здоров'я та клінічного вдосконалення Великобританії (NICE) назвав симптоми постковідного синдрому, які відчувають люди, які перехворіли на COVID-19

Фахівці виділили такі симптоми, як втома, висока температура, когнітивні порушення, головний біль, поколювання й оніміння кінцівок, а також порушення сну, інформує Сursorinfo.

У доповіді NICE йдеться, що пацієнти впродовж довгого часу можуть страждати від болю в животі, нудоти, діареї і анорексії. Крім того, хвороба позначається на психологічному стані людини і може призвести до депресії і нападів тривоги.

Раніше лікарі відзначили, що імунітет у більшості одужалих від коронавірусу знижується через 6−10 місяців. «Ніхто не захищений від повторного зараження, і навіть ті, хто перехворіли, мають дуже чималу кількість вірусоспецифічних антитіл при контакті з інфікованим з високим вірусним навантаженням. Ніхто не може виключити потрапляння самих вірусних частинок в організм одужалого», — сказав лікар-інфекціоніст Юрій Чернієнко.

Він зазначив, що з-поміж одужалих від COVID-19 може сформуватися довічний імунітет, однак у більшості через 6 або максимум 10 місяців після інфікування імунітет знижується.

Схожі новини