Передплата 2024 «Добрий господар»

ОБСЄ у 2021 році очолить представниця Швеції

  • 01.01.2021, 12:15
  • 553

Швеція 1 січня стала керівною країною Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) терміном на один рік

Про це пише Європейська правда.

Згідно з повідомленням, за ротаційним принципом очільницею ОБСЄ на 2021 рік стала керівниця Міністерства закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Свою детальну програму та пріоритети шведське головування представить у Відні 14 січня, але розвиток подій, пов'язаних з російською агресією проти України, буде одним із пріоритетів.

У виданні нагадали, що в грудні, виступаючи на міністерській зустрічі ОБСЄ перед набуттям нових повноважень, Анн Лінде окремо наголосила на цьому, згадавши не лише про Донбас, а й про Крим.

Читайте також: Сійярто жаліється на ОБСЄ, яка не хоче захищати угорців на Закарпатті

«Ми будемо ґрунтуватися на наполегливих зусиллях наших попередників у пошуку стійкого вирішення конфлікту, яке має повністю відповідати принципам суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України у її міжнародно визнаних кордонах, зокрема мова йде також про Крим і Севастополь», — наголосила Лінде.

У виданні відзначили, що у попередні роки нові очільники ОБСЄ у перші дні року неодмінно відвідували Україну, зокрема лінію розмежування на Донбасі. Про такі плани Лінде не повідомлялося, що, втім, може пояснюватися пандемічними обмеженнями.

Схожі новини