Передплата 2024 ВЗ

Мер Львова запропонував оголосити 2021-й роком донорства

  • 31.12.2020, 19:11
  • 732

Мер Львова Андрій Садовий у своєму відеозверненні привітав містян із прийдешнім 2021 роком, підсумувавши головні досягнення року, що минає, зокрема — у сфері медицини й пересадки органів. Відтак, запропонував оголосити 2021-й роком донорства.

«Добіг кінця 2020-й рік, на який кожен із нас мав дуже багато планів. Але пандемія Covid-19, як цунамі, змела ці плани, і ми отримали геть іншу реальність — реальність, де маска стала звичним атрибутом. Ми зрозуміли важливість лікаря, медпрацівника, медсестри. Наші медики врятували життя десяткам, сотням, тисячам. Велика вам подяка.

Цьогоріч ми багато добрих новин дали для України зі Львова. Ми за рекордні 3 тижні відкрили у Львові нове «ковідне» відділення на 350 ліжок, і маємо сьогодні резерв у 1300. Дай Боже, щоб ніхто не захворів. Але наші медики завжди нададуть якісну допомогу. Також ми відкрили нову ПЛР-лабораторію — першу в нашій комунальній лікарні, яка може робити надточні аналізи.

Ми у Львові почали активно займатися трансплантологією. Перша пересадка серця, нирок, печінки. Всю Україну облетіла фотографія, де медики стоять у коридорі і, схиляючи голови, прощаються із жінкою, яка віддала частину себе, вмираючи від невиліковної хвороби, щоб врятувати життя багатьом іншим.

Я пропоную, щоб 2021 рік ми оголосили роком донора. Щоб ми розуміли важливість слова «віддати» — свою кров, волосся, хтось може просто поділитися грошима. Дуже часто ти рятуєш життя людини, яку не знаєш, але водночас змінюєш, робиш цей світ кращим.

Я хочу побажати в 2021 році всім багато здоров’я і щастя, щоб ми цього бика взяли за роги та йшли до нових перемог разом. Бажаю всім успіхів і доброго Різдва. Бережімо себе та своїх рідних", — зазначив міський голова.

Схожі новини