Передплата 2024 «Добрий господар»

Цинк, вітаміни D і C: у ВООЗ розповіли про профілактику та лікування COVID-19

  • 31.12.2020, 10:50
  • 565

У ВООЗ вважають, що для того, щоб залишатися здоровими, слід вживати здорову їжу, підтримувати фізичну активність і виконувати протиепідемічні вимоги

Голова офісу ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт заявив, що рекомендацій щодо вживання вітамінів D і C та цинку здоровим людям з метою профілактики COVID-19 чи для лікування коронавірусу немає, однак вони мають вирішальне значення для доброго функціонування імунної системи людини, передає «Радіо Свобода».

За його словами, споживання мікроелементів має надходити зі збалансованого та різноманітного харчування, враховуючи фрукти, овочі та продукти тваринного походження.

«Вітамін D може вироблятися в шкірі під впливом сонячного світла або надходити через їжу з природних джерел (наприклад, з жирної риби, такої як лосось, тунець і скумбрія, риб’ячий жир, яловича печінка, сир і жовтки), або через збагачені вітаміном D продукти чи добавки, що містять вітамін D», — пояснив Хабіхт.

Він також уточнив, що у випадку, коли людина не вживає вітамін D разом з продуктами харчування або не перебуває на сонячному світлі, його «рекомендовано вживати у дозах 200−600 МО (міжнародних одиниць), залежно від віку, або відповідно до національних рекомендацій».

Через надмірний рівень вітаміну в організмі людини можливі наслідки, зокрема, гіперкальціурія та гіперкальціємія.

Втім, щоб залишатися здоровими, за словами голови ВООЗ в Україні, слід вживати здорову їжу, підтримувати фізичну активність і виконувати загальні рекомендації щодо фізичного дистанціювання, носіння маски, використання дезінфектора та перебування вдома при поганому самопочутті.

Вітамін D впливає майже усі процесах у нашому організмі. Одне з досліджень говорить про те, що нестача вітаміну D також може погіршити поширення COVID-19. Чи можливо це? Безперечно, вітамін D грає роль скрізь в організмі і виконує важливі функції. Сильний дефіцит вітаміну D, який може виникнути на рівні 12 нанограмів на мілілітр крові або менше, призводить до сильних і болючих деформацій кісток, відомих як рахіт у немовлят та дітей раннього віку та остеомаляції у дорослих.

Схожі новини